s/Y Otavatar

Otavatar on lippukuntamme uusin vene. Vene saatiin lahjotuksena keväällä 2024 ja omistamme sen yhdessä Merimaskun reimarien kanssa. Uuden veneen myötä meillä on tarkoituksena laajentaa meripartiotoimintaamme ja suorittaa eri ikäkausiin kuuluvia merkkejä. Esimerkiksi sudenpentuohjelmaan kuuluu veneen vessan osaava käyttö.

Bavaria 410 Lagoon

  • Syväys 1.85
  • Pituus 41 jalkaa/12.8 metriä
  • Korkeus
  • Leveys 4 metriä
  • Kaksi vessaa, suihku

RIITTA

Riitta on saaristolaisen kalastusveneen mallin mukaan veistetty puinen perinnepurjevene. Vene luovutettiin Märssyvahtien käyttöön Jiippi-projektin kautta vuonna 2012. Moottorina Riitassa toimii airot ja vahvat partiolaiset. Kerralla veneeseen mahtuu 12 henkeä.
Riitasta huolehtiminen on ympärivuotista, sillä runkoa ja takilaa tulee tervata säännöllisesti. Tähän tarvitaankin paljon talkoovoimia.
Riitassa ei ole syvää painoköliä, joten sillä pääsee rantautumaan melko matalaankin rantaan. Painona pilssissä on perinteen mukaisesti rantakiviä.
Elämyksellisiä purjehduksia Rymättyläläiseen tyyliin!

AGAPI

Agapi ”Sinappipurkki” on pieni ranskalaisen veneveistämön taideteos, joka saatiin lippukunnalle lahjoituksena. Agapi on loistava koulutusalus peruspurjehduksessa. Se toimii Riitan tukialuksena ja pieneksi veneeksi Agapi on sisältä tilava. Agapiin mahtuu 4-5 partiolaista.

Terhi

Terhiin mahtuu korkeintaan 4 ihmistä ja on käytössä etenkin nuoremmilla. Terhi vietti muutaman vuoden eläkevuosia Kolon isossa (ja kylmässä) salissa, jonka jälkeen se laskettiin vesille. Terhi on jolla, joten nuoremmatkin pääsevät sillä purjehtimaan itsenäisesti niin halutessaan.