tietoa lippukunnasta

Rymättylän Märssyvahdit on Naantalin Rymättylässä aktiivisesti toimiva meripartiolippukunta. Jäseniä vuonna 1977 perustetussa lippukunnassa on reilut 80. Rymättylän märssyvahtien ensimmäinen lippukunnan johtaja oli Matti Rinne

Kolo

Koloillat järjestetään vanhalla rukoushuoneella, Vanha Ahteentaantie 7, Rymättylä.

Leirialue Samsaaressa

60° 19′ 15.9″ N, 21° 49′ 10.7″ E

Samsaari sijaitsee Rymättylän läntisessä saaristossa, jonne pääsee tarvittaessa myös yhteysalus Islalla. Leirialueemme on saaren koko itäinen kärki. Leiripuitteet saarella ovat partiomaiset ja juoksevasta vedestä tai pistorasioista ei ole tietoakaan. Pienessä mökissämme on kotoisa sauna ja toimiva leirikeittiö.
Kesällä 2015 saarella pidettiin talkoita, joilla rakenneltiin mm. ulkohuusseja ja mökkiin katettu terassi. Veneitä varten on laituri ja poiju alueen eteläisellä puolella mökin läheisyydessä. Falkinniemessä vietämme perinteisesti auringon laskiessa tunnelmallisia iltanuotioita. Kaunis luonnollinen metsä soveltuu täydellisesti Märssyvahtien telttailuun.

Nykyään huippusuositusta Samsaaresta löytyy myös uimalaituri (2019) ja vuonna 2023 myös alueella sijaitsevaa kaivoa pyrittiin siistimään. Samsaareen on suunnitteilla myös keittiön katon korjaaminen kesällä 2024.