tietoa lippukunnasta

Rymättylän Märssyvahdit on Naantalin Rymättylässä aktiivisesti toimiva meripartiolippukunta. Jäseniä vuonna 1977 perustetussa lippukunnassa on reilut 100.

Kolo

Koloillat järjestetään vanhalla rukoushuoneella, Vanha Ahteentaantie 7, Rymättylä.

Lippukunnan veneet

Riitta

Riitta on saaristolaisen kalastusveneen mallin mukaan veistetty puinen perinnepurjevene. Vene luovutettiin Märssyvahtien käyttöön Jiippi-projektin kautta vuonna 2012. Moottorina Riitassa toimii airot ja vahvat partiolaiset. Kerralla veneeseen mahtuu 12 henkeä.
Riitasta huolehtiminen on ympärivuotista, sillä runkoa ja takilaa tulee tervata säännöllisesti. Tähän tarvitaankin paljon talkoovoimia.
Riitassa ei ole syvää painoköliä, joten sillä pääsee rantautumaan melko matalaankin rantaan. Painona pilssissä on perinteen mukaisesti rantakiviä.
Elämyksellisiä purjehduksia Rymättyläläiseen tyyliin!

Agapi

Agapi ”Sinappipurkki” on pieni ranskalaisen veneveistämön taideteos, joka saatiin lippukunnalle lahjoituksena. Agapi on loistava koulutusalus peruspurjehduksessa. Se toimii Riitan tukialuksena ja pieneksi veneeksi Agapi on sisältä tilava. Agapiin mahtuu 4-5 partiolaista.

Terhi

Terhiin mahtuu korkeintaan 4 ihmistä ja on käytössä etenkin nuoremmilla. Terhi vietti muutaman vuoden eläkevuosia Kolon isossa (ja kylmässä) salissa, jonka jälkeen se laskettiin vesille. Terhi on jolla, joten nuoremmatkin pääsevät sillä purjehtimaan itsenäisesti niin halutessaan.

Leirialue Samsaaressa

60° 19′ 15.9″ N, 21° 49′ 10.7″ E

Samsaari sijaitsee Rymättylän läntisessä saaristossa, jonne pääsee tarvittaessa myös yhteysalus Islalla. Leirialueemme on saaren koko itäinen kärki. Leiripuitteet saarella ovat partiomaiset ja juoksevasta vedestä tai pistorasioista ei ole tietoakaan. Pienessä mökissämme on kotoisa sauna ja toimiva leirikeittiö.
Kesällä 2015 saarella pidettiin talkoita, joilla rakenneltiin mm. ulkohuusseja ja mökkiin katettu terassi. Veneitä varten on laituri ja poiju alueen eteläisellä puolella mökin läheisyydessä. Falkinniemessä vietämme perinteisesti auringon laskiessa tunnelmallisia iltanuotioita. Kaunis luonnollinen metsä soveltuu täydellisesti Märssyvahtien telttailuun.

Nykyään huippusuositusta Samsaaresta löytyy myös uimalaituri (2019) ja vuonna 2023 myös alueella sijaitsevaa kaivoa pyrittiin siistimään. Samsaareen on suunnitteilla myös keittiön katon korjaaminen kesällä 2024.